Iedereen weet vast wel dat een gezond spijsverteringssysteem begint met een gezonde mond. Om een gezonde mond te verkrijgen en te behouden, is tandenpoetsen dan ook noodzakelijk. Uiteraard poetsen we onze tanden met tandpasta. Iedereen heeft wel zijn eigen favoriete merk/smaak, dat is dan buiten mij gerekend, of dat was toch zo, tot mei 2015. Sinds die periode poets ik namelijk mijn tanden ononderbroken met de Forever Bright Toothgel van Forever Living Products, terwijl ik tot dan toe elke keer een tube leeg was, een ander smaakje wou ter afwisseling. Merkwaardig nietwaar? Deze tandpasta is vind ik gewoonweg fantastisch, het is echt waar mijn all-time-favorite!

‘Normale’ tandpasta’s

Vroeger poetste ik mijn tanden met de ‘normale’ tandpasta’s die je in de winkels kan kopen, volgens mij heb ik ze ooit allemaal wel eens gehad: Theramed en Viofluor (kindertandpasta), Colgate, Signal, Oral-B, Sensodyne (ik heb gevoelige tanden), Aquafresh, … Maar telkens werd ik die straffe smaken zo beu dat ik een andere smaak of een ander merk gebruikte wanneer die ene tube opgebruikt was. Soms was ik de smaak zelfs al beu nog voor ik halverwege de tube was! Bij het groter worden kwamen er straffere muntsmaken – of andere frisse smaken – aan te pas, dat was nog erger. Elke keer kreeg ik zo’n explosie van frisheid en smaak te verduren dat ik er bijna hoofdpijn van kreeg. Telkens moest ik minstens 3 keer spoelen erna om de overdreven frisheid/smaak uit mijn mond te krijgen en dan nog.

Algemeen gesproken bevatten tandpasta’s meestal schuurmiddelen en plastic bolletjes, deze zouden zogezegd onze tanden “witter” (moeten) maken. Deze plastic bolletjes hebben alleen 2 nadelen. 1) Ze belasten het milieu: ze drijven namelijk in bepaalde gebieden in de oceaan op de bodem, wat zorgt voor vissterfte. 2) Ze beschadigen ons tandglazuur. Fluoride zou deze beschadigingen moeten repareren en ons glazuur weer aansterken – in zoverre dat gaat. Toch kent fluoride vele nadelen.

Tandpasta van Forever

Eigen ervaring

Het telkens afwisselen van tandpasta ging over de dag dat ik de tandpasta van Forever heb geprobeerd. Toen de tube leeg was, kocht ik – tot mijn eigen verbazing – dezelfde tandpasta opnieuw! Haast een mirakel… Toen ik erbij stilstond, werd het me duidelijk. Deze tandpasta is gewoon zo mild van smaak, maar toch lekker fris, dat ik het niet beu wordt, er geen hoofdpijn van krijg en erna niet nog drie keer moet spoelen om die smaak/frisheid uit mijn mond te krijgen. Ik wil er geen andere meer, laat dat duidelijk zijn.

Troeven

Zonder fluoride…

In feite kan ik het niet echt een tandpasta noemen, want eigenlijk is het een gel. Dat is wat zachter voor zowel je tanden als voor je tandvlees. Forever doet hier geen fluoride in, omdat ze ons alleen gezonde producten willen bieden en fluoride een schadelijke en zelfs giftige stof is [zie hierboven de link naar de pagina met de onderbouwde uitleg].* Omdat er geen fluoride inzit, is het dan ook niet erg als het wordt ingeslikt. Het is dus gezond en veilig, zelfs voor kleine kinderen en dieren.

*Op het moment van het publiceren van deze pagina gebruik ik de Forever tandpasta al zo’n 2,5 jaar zonder enig probleem. Mijn tandarts weet niet dat ik fluoridevrije tandpasta gebruik, maar dat hoeft ook niet want ik heb nog altijd geen gaatjes bijgekregen. Misschien niet onbelangrijk: in mijn 26 jarig leven (ok, nu nog net 25) heb ik nog steeds maar één gaatje gehad (op mijn 22e, dus nog voor ik van deze tandpasta het bestaan afwist). Dat kwam trouwens ook ineens “toevallig” op bij een heftige periode in mijn leven. Hierover heb ik reeds geschreven op de pagina “Mondhygiëne“.

… maar mét aloë vera en propolis!

In de plaats van fluoride bevat het 35,5% aloë vera gel en zit er ook propolis in. De aloë vera gel zorgt voor de reiniging en de propolis voor het antibacteriële aspect. Beide verzorgen ze ook ons tandvlees. Zoals de naam dus al zegt, geeft de tandpasta je stralende tanden en gezond tandvlees, wat dus zorg voor een ‘bright smile’.

Extra werkingen

Deze tandpasta reinigt en verzorgt niet alleen, het is ook ideaal tegen bloedend tandvlees, tandplak en gevoelige tanden. Ik heb al van vele gebruikers mogen horen dat ze deze hiervoor met succes blijven gebruiken. Omdat ik zelf gevoelige tanden heb, kan ik met zekerheid zeggen dat het wel degelijk ook daar goed tegen is. Ook mijn bomma laat haar heilige Sensodyne voor wat het is nu ze deze tandpasta heeft ontdekt.

Munt zonder munt

Daarnaast geeft het ook een milde, zelfs subtiele frisse smaak, waardoor je een aangenaam en heerlijk fris gevoel krijgt. Dus niet zo eentje die je het liefst zo snel mogelijk weer kwijt wil. De muntsmaak is erg zacht en niet afkomstig van muntblaadjes maar van Iers moskruid, dus mocht je allergisch zijn aan munt, kun je hier toch nog van genieten. Daarbovenop is het nog een zuinige tandpasta! Je hebt maar een hoeveelheid nodig ter grootte van een erwt (in tegenstelling tot enkele merken heb ik zelf kunnen ondervinden). Het schuimt zodanig goed dat je niet meer dan dat nodig hebt. Zo kwam ik met mijn eerste tube wel een jaar toe! Door mijn beugel is dat minder geworden, aangezien ik veel vaker moet poetsen én regelmatig tussendoor nog eens moet spoelen en weer terug tandpasta nemen. Dan nog is 1 tube goed voor zo’n 4 à 5 maanden voor mij.

Zelfs tandartsen zijn enthousiast!

Als kers op de taart leren steeds meer tandartsen deze unieke tandpasta kennen en raden het ook steeds vaker aan. Niet alleen vanwege de propolis, maar ook omdat er geen fluoride inzit, hoe gek het ook mag klinken. In elk geval raden tandartsen aan om, als je een fluoridevrije tandpasta wil gebruiken, er eentje met propolis in kopen. Dit vanwege het feit dat het de positieve eigenschappen van fluoride opvangt én antibacterieel is.

Gebruiksaanwijzing

Neem een hoeveelheid ter grootte van een erwt, want net als alle andere Forever producten is het zuinig in gebruik. Je zal zien dat het erg goed schuimt. Als je je tanden hebt gepoetst met onze Bright tandpasta hoef je niet na te spoelen. Het is zelfs aangeraden om alle goede stoffen te laten inwerken op je tanden en tandvlees en wat langer van een frisse adem te kunnen genieten. Het teveel aan schuim mag je natuurlijk wel uitspugen.

TIP

Voor een extra fris gevoel (tintelend) kan je een druppeltje citroenolie van de Forever etherische oliën op de Toothgel doen.

Bekijk de Forever Bright Toothgel productsheet en de AloeInspired flyer. Ga naar de Forever huidverzorgingspagina om een overzicht van alle huidverzorgingsproducten in het gamma van FLP te zien.

Meer info & bestellen

Contacteer me gerust voor meer informatie of om een bestelling te plaatsen. Bestel je liever zelf, dan staat onderstaande website ter uwer beschikking.

LET WEL: Als je reeds een eigen (vaste of niet-vaste) Forever verdeler hebt, gelieve dan deze persoon te contacteren, deze krijgt daar namelijk voor betaald dankzij de commissie. Uiteraard kan je mij in dat geval alsnog feedback geven door me te melden met welke vragen je nog zat na het lezen van de pagina’s, zo kan ik deze blog blijven verbeteren.

Komt er links bovenaan niet te staan ‘Uw Forever Business Owner JESSIE PITTOORS heet u van harte welkom‘? Dit is een ‘glitch’, gelieve dan bij het gedeelte ‘kassa’ mijn persoonlijke nummer in te geven: 310002040423. Als je in Nederland woont, zul je mogelijks het land bovenaan links moeten veranderen, dit staat denk ik automatisch op ‘Belgium’. Hetzelfde geldt voor als je in een ander land woont.

Laat je verleiden en ervaar gewoon zelf het verschil!

Veel liefs,

Mijn handtekening