Op reis gaan is heerlijk, maar het voorbereiden ervan is wat minder gezellig. Misschien heb je een vast lijstje op je computer of smartphone staan, dan weet je dat je nooit meer iets zal vergeten. Of ben je iemand die telkens op het moment zelf alles opschrijft wat noodzakelijk is? Hoe dan ook, je hebt sowieso enkele badkamerproducten nodig zoals tandpasta en shampoo. Het is wel lastig als je telkens die grote tubes moet meezeulen, des te meer als je met het vliegtuig gaat en enkel handbagage meeneemt. Soms vind je wel eens minitubes van je must-haves, of koop je een travelkit met lege flesjes om te vullen. Dan moet het ook lukken dat juist jouw favoriete merk en product in zo’n mini versie bestaat. Als jouw favoriete producten van Forever Living Products zijn, was dit tot 2016 niet zo handig. Maar sinds dat jaar heeft het bedrijf een eigen Forever Travel Kit in het huidverzorgingsassortiment met onderstaande producten:

Forever Travel Kit

Forever Travel Kit

Forever Bright Toothgel

Gel zonder fluoride

Deze tandpasta is in feite een gel (maar tandgel klinkt niet hé) op basis van gestabiliseerde aloë vera gel. Het is dus geen dikke pasta, maar een iets dikkere vloeistof, wat zachter is voor zowel je tanden als voor je tandvlees. Er zit geen fluoride in (zie op de specifieke infopagina Forever Bright Toothgel voor de reden). Het is daarom ook niet erg als het wordt ingeslikt, dus het is gezond en veilig, ook voor kleine kinderen en dieren.

Met aloë vera en propolis

De aloë vera gel (35,5%) en de propolis vervangen de fluoride. Een tandpasta zonder fluoride moet minstens een van deze twee vervangers bevatten. Aloë vera gel reinigt en propolis is antibacterieel. Beide ingrediënten verzorden daarnaast ook het tandvlees.

Ik poets mijn tanden (op het moment van publicatie) al bijna 4 jaar exclusief met deze tandpasta. Update over mijn gaatjes: ik heb er maar ééntje bijgekregen op 5 jaar tijd – een paar maanden terug, ook weer in een heftige periode in mijn leven (zie hier voor het verhaal achter mijn eerste gaatje) – en ik ben dan nog een snoeper. Dus voor wie twijfelt of fluoride noodzakelijk is…

Extra werkingen

Het is ideaal tegen

  • bloedend tandvlees: mijn partner had constant bloedend tandvlees, maar na langere tijd deze tandpasta te gebruiken heeft hij er geen last meer van
  • tandplak (heb van iemand gehoord die altijd enorm last had van tandplak dat deze tandpasta het er gewoon heeft af doen vallen, preventief weet ik niet, maar ik heb dan ook nog nooit tandplak gehad) en
  • gevoelige tanden: ik heb zelf gevoelige tanden en het is merkbaar verbeterd. Ook mijn bomma die ‘aan de Sensodyne zat’ gebruikt nu deze tandpasta.

Ook van vele andere gebruikers heb ik al mooie verhalen gehoord al van vele gebruikers mogen horen dat ze deze hiervoor met succes blijven gebruiken.

Muntsmaak zonder munt

Een tandpasta heeft liefst nog een frisse smaak en geur, daarvoor is munt de favoriet van vele merken. Helaas zijn er mensen allergisch aan munt, dus heeft Forever aan een alternatief gedacht: Iers moskruid. Het heeft een milde, subtiele frisse smaak en geeft een aangenaam, fris gevoel. Het is dus geen volle-smaak-en-frisheid-explosie in je mond (gelukkig maar, anders zou ik zoals vroeger steeds na 1 tube van tandpasta verwisseld hebben).

Zuinig

Je hoeft niet je hele tandenborstel vol te leggen met deze tandpasta. Een erwtje is genoeg. Ik heb heeeel veel tandpasta’s ervaren, maar weinig daarvan zijn zo zuinig als deze. Het schuimt ook heerlijk veel. Met mijn eerste tube kwam ik wel een jaar toe. Tijdens mijn beugelperiode kwam ik nog steeds zo’n 4 à 5 maanden toe.

Zie voor meer info en mijn eigen ervaring op de specifieke infopagina Forever Bright Toothgel.

Aloe Moisturizing Lotion

Allemaal zijn we onderhevig aan het verouderingsproces, we kunnen er helaas niet om heen. Dat verouderingsproces wordt mede beïnvloedt door de zon, stress en uiteraard ook de zwaartekracht. Als je je bedenkt dat we elk jaar wel zeker 1% van ons natuurlijke collageen verliezen, moet ik er hopelijk geen tekeningetje bij maken. Het resultaat is een verslapte huid die ook minder elastisch is. Je huidtextuur verandert en je krijgt lijntjes en rimpels.

De Aloë Moisturizing Lotion kan je huid ondersteunen dankzij de gestabiliseerde aloë vera gel, allantoine, abrikozenpitolie, en Jojoba-olie die erin zitten. Deze vier ingrediënten zijn gekende hydraterende en vochtregulerende bestanddelen. Daarnaast bevat het ook elastinine en collageen, waardoor je huid weer zacht, soepel en glad aanvoelt. Deze twee laatste vertragen ook het verouderingsproces zoals je had kunnen afleiden uit bovenstaande alinea.

De lotion is ook lichtjes geparfumeerd en ideaal als gezichts-, hand- en bodylotion. Het kan perfect als basislaag (geen primer!) gebruikt worden voor make-up. Zelf gebruik ik deze lotion niet, maar mijn papa wel, voor zijn handen, voornamelijk in de winter. Ook handig voor wie naar warmere oorden gaat. Over dit product komt later nog wel een aparte, specifieke infopagina.

Aloe Bath Gelée*

Forever Travel Kit Aloe Bath Gelée

De Aloe Bath Gelée was een badgel op basis van gestabiliseerde aloë vera gel. Het schuimde goed onder de kraan tijdens het vollopen van het bad en het rook lekker fris. Je kon je er ook mee wassen in bad. *Helaas is dit product uit het assortiment, waardoor je een tweede exemplaar krijgt van een van de andere producten.

Aloe Jojoba Shampoo

De Aloe Jojoba Shampoo bevat 100% gestabiliseerde aloë vera gel. Het is verrijkt met jojoba-olie, lavendelolie en rozenbottelolie en het is erg geconcentreerd. Dit wilt zeggen dat het niet zoveel water bevat (en dus meer kwaliteit heeft) als de shampoos die je in het Kruidvat vindt bijvoorbeeld (tip: kijk eens naar het eerste ingrediënt op de ingrediëntenlijst!). Het eerste ingrediënt in deze shampoo is de gestabiliseerde aloë vera gel. Je hebt dus veel minder nodig voor hetzelfde resultaat (daarom dat de shampoo ook duurder is dan in de supermarkt). Je mag het zeker ook verlengen met wat water, dan gaat de bus (en in dit geval de tube) nog veel langer mee.

Deze shampoo helpt het haar te versterken, de vochtbalans te herstellen en geeft volume. Je haar gaat stralen, glanzen en zal ook gemakkelijker in model te brengen zijn. Voor ieder huidtype geschikt.

Forever Travel Kit Aloe Jojoba Shampoo

Dit is trouwens ook de vernieuwde versie van de Aloe Jojoba Shampoo. De vorige versie vond mijn haar maar niets (mijn haar is niet jouw haar, dus ervaringen verschillen! Ik heb van andere mensen gehoord dat ze het juist een super goede vonden, dus…), maar deze geeft geen enkel probleem. Ik probeer wel terug naar ‘no poo’ te gaan (niet alleen voor budgettaire redenen, ook voor gevoelige-neus-redenen, chemicaliën- en milieuredenen).

Gebruiksaanwijzing

Bren het altijd aan op nat haar (liefst warm, want koud water ontvet niet), gebruik niet teveel. Was je haar max. 2 keer per week, want hoe vaker je je haar wast, hoe sneller het terug vettig gaat worden (je stimuleert zo de talgklieren). Spoel het heel goed uit zodat alle restjes shampoo weg zijn. Een tip hiervoor die ik via via heb gekregen: je hoort je haar zogezegd kraken als je er met je handen over wrijft.

Dit is een persoonlijke tip (van mij, vanuit ervaring + verklaring van iemand die weet waarover die spreekt): was je haar twee keer achter elkaar: de 1e keer is om al het vuil te verwijderen (het schuimt dan ook niet veel), de 2e keer is ter controle en dan is zeker al het vuil weg (en schuimt heerlijk!). Dit deed ik als kind ook zo en je zult zien dat als je het een 2e keer wast, je nog minder product nodig hebt voor 99% meer schuim!

Aloe Jojoba Conditioner

Ook de Aloe-Jojoba Conditioning Rinse bevat pure 100% gestabiliseerde aloë vera gel, in combinatie met jojoba-olie, lavendelolie, Macadamia notenolie en provitamine B5. Het haar wordt hier zachter door, krijgt meer glans en verzwaart niet. Nadat je de conditioner hebt gebruikt, kan je je haar gemakkelijk in model brengen (volgens mij lukt dat met de shampoo alleen al ook wel, maar soit).

Conditioner redde mijn kostbare haar (voor donatie)

Zoals je vast kon afleiden uit mijn opmerking, ben ik niet zo voor conditioners, dit is mijn persoonlijke mening. Het heeft wel 1 keer dienst gedaan, toen de vorige versie van de shampoo hiervan mijn haar heeft geruïneerd, heb ik de conditioner van die versie gebruikt (dus ook de vorige versie van deze conditioner). Dat heeft mijn haar van de ondergang gered. Mind you: ik wou enkele maanden later mijn haar doneren waar ik al 2 jaar voor had zitten sparen. Het werd stro door de shampoo en kon het zelfs niet meer kammen na een wasbeurt, ook niet nat. Een ramp dus. Ik stond letterlijk meermaals op het punt om zelf mijn haar zoals Mulan te knippen en in de vuilbak te smijten door al de knopen die ik er niet uit kreeg… en toen ging de wereld van conditioner voor me open en redde mijn haar van de vuilbak.

Meer info & bestellen

Bekijk de AloeInspired flyer over de Forever Travel Kit of ook de nieuwe AloeInspired flyer met de traveletui.

Voor meer info of om deze Travel Kit te kopen, contacteer me gerust. Bestel je liever zelf, dan gaat dat gemakkelijk via onderstaande site.

LET WEL: Als je reeds een eigen (vaste of niet-vaste) Forever verdeler hebt, gelieve dan deze persoon te contacteren, deze krijgt daar namelijk voor betaald dankzij de commissie. Uiteraard kan je mij in dat geval alsnog feedback geven door me te melden met welke vragen je nog zat na het lezen van de pagina’s, zo kan ik deze blog blijven verbeteren.

Komt er links bovenaan niet te staan ‘Uw Forever Business Owner JESSIE PITTOORS heet u van harte welkom‘? Dit is een ‘glitch’, gelieve dan bij het gedeelte ‘kassa’ mijn persoonlijke nummer in te geven: 310002040423. Als je in Nederland woont, zul je mogelijks het land bovenaan links moeten veranderen, dit staat denk ik automatisch op ‘Belgium’. Hetzelfde geldt voor als je in een ander land woont.

Veel liefs,

Mijn handtekening