Missie

Bewust(er) leven. Het innerlijke vuur van binnenuit voeden, het naar buiten toe laten stralen en het doorgeven. Dat is waar ik en deze blog voor staan; vanuit eigen ervaringen anderen informeren, inspireren en motiveren om weer meer levenskwaliteit te krijgen. Ignite your life!

Photo from jill111 on Pixabay

Deze blog is daarom ook bedoeld voor zij die bewust(er) willen leven, hun schoonheid vanbinnen willen ontdekken en naar buiten toe willen dragen om hun levenskwaliteit te verbeteren. Ook naar de natuur en dieren toe. Kortom, voor zij die geloven in hun holistisch systeem en daar ook mee aan de slag willen.

Photo from Clker-Free-Vector-Images on Pixabay

Rome is niet op één dag gebouwd

Gezondheid en algeheel welzijn is iets waar we allemaal wel naar streven. Maar blijft het bij proberen, of wil je er écht iets aan en voor doen? Wie meer dan alleen wilt dromen van een betere levenskwaliteit zit hier op de juiste plek. Maar voor wat, hoort wat: jezelf mooi en goed in je vel voelen en het leven leiden waarvoor je geboren bent, gebeurt niet op één dag, maar heeft consistente acties nodig, een goede basis als voedingsbodem om een prachtige bloem te kunnen laten groeien en bloeien. Welke bloem mag bij jou ontstaan?

Photo by freestocks.org from Pexels

Goede basis als voedingsbodem

Die basis omvat ons hele systeem, daarom benader ik welzijn op een holistische manier: lichaam, geest en ziel. Voeding, energie, gedachtes en overtuigingen, emoties en gevoelens, zelfliefde, zelfzorg, eigenwaarde, persoonlijke groei, je eigen pad vinden en bewandelen, uitdagingen aangaan of aanpakken, spiritualiteit … Alles is namelijk één geheel, het een kan niet zonder het ander. Een zwakke schakel kan de hele ketting breken. Dit is mijn eigen ondervinding. Ook weet ik dat uit een grond die nauwelijks vruchtbaar lijkt, toch nog nieuw leven kan ontstaan. Met de juiste aandacht, zorg, liefde, hulp, tools en kennis zijn wonderen mogelijk! Geef nooit op!

Image by skeeze from Pixabay

Waarom ook natuur en dieren?

Nogmaals, alles is één geheel, alles is 1, met elkaar verbonden. Het ene kan niet zonder het andere. Welzijn, wellbeing over de hele lijn kan alleen ontstaan of blijven bestaan als alles is balans is, het is dus niet alleen maar zelfzorg. Ook de natuur en dieren horen in dat plaatje. Zonder de natuur houden we het als mensheid niet lang vol, vandaar dat ik zo’n ecologische ingesteldheid heb. De natuur brengt ons ook dichter bij onszelf, wat ons welzijn weer bevordert. Dieren vormen ook een deel van het systeem en daarbij kunnen ze therapeutisch zijn voor mensen die eenzaam zijn, het moeilijk hebben, een spiegel nodig hebben (denk maar aan equicoaching),… Dieren zijn namelijk puur, zoals de natuur.

Van binnen naar buiten

Met deze blog wil ik graag positieve dingen benadrukken, namelijk innerlijke schoonheid, zelfvertrouwen, eigenwaarde, tevreden zijn met je uiterlijk en met jezelf in het algemeen, genieten van het leven of van bepaalde dingen in het leven, persoonlijke groei stimuleren, noem maar op! Erg uiteenlopende onderwerpen, maar allemaal met hetzelfde doel: het holistische systeem ondersteunen. Want uiteindelijk is het zo dat wat je vanbinnen bent en voelt ook weer naar buiten uitstraalt, en dat zien de anderen dan misschien niet direct maar men zal het wel merken.

Image by Tumisu from Pixabay

Doe en deel

Verrijk jezelf met wat ik hier deel, handel naar de info als het met je resoneert en zie je leven stukje bij beetje veranderen. En als jij verandert, verandert de wereld met je mee. Je wordt dan zelf ook een inspiratie en motivatiebron voor anderen. Spread the fire!

Mijn verhaal

Ik ben Jessie Pittoors (JP elders op deze blog) en pit zit niet voor niets in mijn naam. Met mijn pit wil ik mensen helpen. Mensen helpen met zaken waar ikzelf ook mee heb geworsteld en ook weer ben uitgekomen. Die uitdagingen hadden en hebben soms nog betrekking op mijn hele systeem, holistisch dus. Ik kom van ver, heel ver… Dat heeft me in staat gesteld om vele wegen te bewandelen en ik ben dankbaar dat ik dat kon. Ik ben ook dankbaar voor wat ik daar allemaal uit heb geleerd.

Niet ‘standaard

Al vele jaren merk ik o.a. hoe mijn gedachtes en/of emoties mijn lichaam beïnvloeden. Daarbij kwam ook nog dat gewone Westerse geneeskunde en benaderingen hadden nauwelijks effect op mijn gezondheidsproblemen (acné, wratten, darmproblemen, energietekorten, psychologische moeilijkheden zoals stress, depressie, angsten, angstaanvallen, burn-out, hyperventilatie, de weg even bijster zijn en dat ook in je hele systeem voelen, …). Ik was/ben dus geen ideale patiënt voor het standaard circuit, symptoomonderdrukking is niet aan mij besteed want mijn oorzaken lossen er niet mee op, alles stapelt zich op en het wordt alleen maar erger als de oorzaken niet worden aangepakt. Begin 2018 was zo mijn dieptepunt.

(Hoog)gevoelig?

Hooggevoelig

Nog niet zo lang geleden, ook begin 2018, heb ik bevestiging gekregen dat ik hooggevoelig ben. Meer nog, zelfs hypergevoelig en empaat (het uiterste van hooggevoelig zijn), wat veel verklaart van alles wat ik ooit heb meegemaakt, hoe mij dat beïnvloedt en waarom medicatie zelden mijn systeem echt helpt.

Alternatieve kant

Vandaar dat ik de alternatieve kant opzocht. Daar heb ik heel wat aan gehad en ook veel uit geleerd, niet alleen over het lichaam en het holistische systeem, maar ook over mezelf. Daarom schrijf ik ook over erg uiteenlopende onderwerpen die gaan van acne genezen tot yoga. Ik schuw geen taboes, geef algemene informatie en tegelijk ook eerlijk mijn mening.

Image by Jan Alexander from Pixabay

Wegwijzer

Zelf heb ik al vele wegen bewandeld en daarover deel ik graag wat het voor jou kan betekenen alsook mijn eigen ervaring. Het is juist vanuit die ervaring dat ik dan ook op al die vlakken (zowel fysiek als mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel) ook een wegwijzer kan en wil bieden. Een beetje zoals ‘been there, done that’, maar wel met de bedoeling om echt een meerwaarde voor anderen te zijn, hen echt te helpen op weg naar zichzelf.

Met deze blog laat ik anderen dus zien wat er allemaal (nog) mogelijk is om hun eigen uitdagingen aan te gaan. Uiteraard komen hier alleen zaken aan bod waar ik volledig achter sta. Dit kunnen dus ervaringen zijn met met producten, zelfhulp-therapieën, of ook prachtige inzichten die op mijn pad zijn gekomen en die ik de moeite waard vind om met de wereld te delen.

Alle wegen leiden naar Rome

Zoals altijd zijn er vele manieren om hetzelfde te bereiken. En wat voor mij werkt, werkt mogelijks niet voor een ander. Maar dat weet je pas als je het probeert.

Extra nota’s

Forever gerelateerde zaken

Als Forever Business Owner zal ik ook regelmatig artikels delen over de producten van Forever Living Products, het aloë vera bedrijf. Ik geloof namelijk sterk in de kracht van deze wonderlijke plant omdat ik zelf heb en blijf ervaren wat het met me doet. Net zoals bij de andere onderwerpen zal ik algemene informatie geven, evenals er mijn ervaring en mening over delen. Voor meer uitleg over de link naar de webshop die ik bij die artikels zet, lees de Disclaimer pagina. De prijzen zijn wereldwijd vastgelegd, voor u verandert er niets, voor mij betekent het een steuntje om deze blog te blijven onderhouden.

Vernieuwde Forever Aloe Vera Gel

Levenslang leren

Ik ben zelf nog een work-in-progress (wie is dat niet?) – dat zal nog heel mijn leven zo zijn – en vandaar dus ook nog volop bezig met positiever in het leven te staan, zaken te verwerken, grenzen te verleggen, etc. maar dat houdt me niet tegen om mijn reeds opgedane ervaringen en ideeën met de wereld te delen. Als ik hiermee ook maar één iemand mee kan helpen, is dat op zich al fantastisch!

Dat u hier steun moge vinden en ideetjes om de moed niet te verliezen! Iedereen mag er zijn!

Veel liefs,

Mijn handtekening